dimecres, 24 de març de 2010

olot a Mallorca Progrés

Olot es convertirà en l'epicentre negre durant el mes d'abril

El festival "Temps de paraules" està dedicat a la novel·la policíaca i comptarà amb presència illenca.

El mes d’abril Olot serà un dels epicentres de la literatura negra mundial. El motiu és, ni més ni menys, que la celebració del clàssic festival Temps de Paraules i que enguany es dedica a la literatura de gènere negre. El festival començarà a partir del 6 d’abril i continuarà fins a principis de maig amb la intenció de servir de mostra del que s’està fent en el panorama negre en tots els àmbits i també com a espai de reflexió sobre el gènere.

En aquesta ocasió Olot Negre estarà coordinat per Àlex Martin Escribà, autor de Catalana i criminal, publicat per Documenta Balear i un dels màxims especialistes en gènere negre català i espanyol (s’ha doctorat amb una tesi sobre Fuster, Tasis i Pedrolo a la universitat de Salamanca i és el co-director del congrés internacional que es fa en aquella ciutat).

I si bé el festival arrencarà amb reflexions teòriques a càrrec de Jordi Canal, director de la Biblioteca La Bòbila i amb importants autors internacionals com per exemple el cubà Leonardo Padura, que hi intervendrà el dia 8 d’abril, la presència illenca també hi serà present i Sebastià Bennassar, col·laborador de Mallorca Progrés, hi participarà el dia 10 d’abril a la taula rodona que es dedica als autors en llengua catalana, compartint debat amb Albert Villaró, Marc Pastor, Josep Torrent i Jordi Cervera.

Per Olot està previst el pas de Donna Leon, Andreu Martín, Paco Camarasa, Petros Márkaris, Carles Quílez... i la combinació de les paraules amb espectacles musicals i amb sessions de cinema negra, tot per convertir el municipi en un dels epicentres culturals del mes d’abril.