divendres, 25 de març del 2011

S'ACOSTA SANT JORDI
















S'acosta Sant Jordi i la taula va plena de novetats. Un resum ràpid del que tenc pendent, que és molt perquè, per sort, no dono a l'abast


1-Una paraula de mes. Eloi Vila. Alisis (Ara Llibres). Vila és un escriptoràs, segur que serà una delícia llegir-lo.
2-Vici inherent. Thomas Pinchon. Amsterdam. Una novel·la de Pinchon no deixa mai ningú indiferent, perquè és simplement un geni.
3-Natura quasi morta. Carme Riera. Edicions 62. Una de les grans dames de la novel·la catalana entra per primera vegada a la novel·la negra, amb una novel·la de campus universitari.

4-El contracte. Lars Kepler. Amsterdam. Els que com coneixeu ja sabeu que en general no m'agraden els nòrdics, però a aquest li donaré una oportunitat.
5-Tothom a terra. Llorenç Capdevila. L'Albí. Novel·la negra, de casa, feta per un molt bon escriptor i que crec que tendrà un punt d'humor. La cosa promet.

6-El poeta i els llunàtics. Chesterton. L'Albí. Un dels llibres més singulars d'un mestre de la literatura.

7-El camp del terrissaire. Andrea Camilleri, Edicions 62. Montalbano, sempre Montalbano.

8-Conclusions preliminars. Donna Leon. Edicions 62. Torna en Guido Brunetti i companyia.
9-El secret de Picasso. Francesc Miralles. Edicions 62. En Miralles és un dels escriptors més honests i interessants de casa nostra. Segur que no podrem alenar fins a la darrera pàgina.

I ja que hi som, una mica d'autopropaganda.

10-Crims.cat. Al revés. El llibre que aplega 17 relats negres en català.
11-Pot semblar un accident. Sebastià Bennassar. El meu darrer llibre, un estudi sobre la novel·la negra en català dels darrers deu anys!