divendres, 16 d’abril del 2010

OLOT NEGRE, TAULA RODONA AUTORS CATALANS





La literatura negra catalana està passant per un extraordinari moment de forma pel que fa a autors, però potser no tant pel que fa a indústria. Aquesta va ser una de les principals conclusions a les quals es va arribar durant la taula rodona que el passat 10 d'abril es va celebrar a Olot, la ciutat que s'ha convertit en l'epicentre de la novel·la negra.
La taula tenia per títol Crims Reals i Crims Rurals i allà vàrem parlar una mica de tot. A banda d'un servidor hi havia en Jordi Cervera, autor de Mosques (2005), Josep Torrent, autor de La Mirora mata els dimarts (2008), Marc Pastor, autor de La mala dona (2008) i Albert Villaró, autor d'Obaga (2003) i Blau de Prússia (2006).
Entre els temes que es posaren sobre la taula hi va haver el fet que el que diferencia la manera de matar a comarques o a Barcelona és la repercussió que pot tenir cada un dels crims, especialment en societats més petites on tothom es coneix. També vàrem aprofitar la taula per criticar bastant el moment industrial que està patint el nostre país, amb la desaparició de col·leccions dedicades al gènere i una escassa política cultural. Sembla que aviat es penjarà a la web d'Olot Negre el contingut de la intervenció. Ja us n'informarem. De moment, algunes fotos de la taula i dels autors participants.