dimarts, 11 d’agost del 2009

LISBOA FASCINANT I COM MAI L'HAS VISTA


Com molts sabeu, i als altres us n'informo ara, a partir de dissabte dia 15 estaré vivint a la ciutat de Lisboa. Una de les tasques que desenvoluparé són rutes culturals per la ciutat i a banda de les oficials que us adjunto més avall, faré també, per descomptat, una ruta per la Lisboa de novel·la negra, tant per les catalanes ambientades allà, com per les portugueses -que no són moltes, però alguna hi ha- Serà una manera fascinant de descobrir la ciutat. I si voleu fer alguna de les rutes habituals també hi sereu molt benvinguts!!!


Des de Ballaruga, Serveis Culturals, us oferim rutes per Lisboa adaptades a les vostres necessitats, sempre partint de la base de tres propostes que poden convertir la vostra estada a la ciutat en inoblidable. Així tendrem en compte les particularitats de cada parella o grup i a més a més us farem propostes interessants sobre on menjar, on descansar o fer un cafè, sempre adaptats a les vostres disposicions pressupostàries. El nostre servei ofereix tracte personalitzat, coneixement exhaustiu de la ciutat i la combinació amb la descoberta de petits indrets allunyats dels clàssics de les guies turístiques. Les nostres tres rutes principals són les següents:

1-LA LISBOA LITERÀRIA. Coneixerem alguns dels espais més fascinants de la mà de Fernando Pessoa, a qui seguirem per la ciutat i de qui es veurà la casa museu. No ens oblidarem d’Antonio Tabuchi, José Cardoso Pires o Antonio Lobo Antunes, ni tampoc d’escriptors com Josep Pla o Jaume Benavente. Una ruta plena d’encants i racons insospitats, ben acompanyats de les musses i les paraules.

2-LA LISBOA DELS ARTISTES I DEL MODERNISME. A la ciutat de Lisboa s’hi va desenvolupar també un notable conjunt d’edificis modernistes que la doten d’una fesomia especial. Es tracta d’un espai més allunyat de la massificació del centre que us sorprendrà perquè permet també la visita del Jardí Botànic i d’espais urbans de primer nivell. Però també descendirem a través de l’Avenida Liberdade de cap al centre i al Bairro Alto, on els pintors de l’època i de la primera meitat del segle XX fascinaren amb les seves composicions.

3-L’ALTRA CARA DE LISBOA. Una ruta a través de les places més insòlites i tranquil·les de la ciutat. La combinació de la pau i la tranquil·litat a través dels espais on encara hi viuen els portuguesos de tota la vida. Un descens des del Bairro Alto fins a Alcantara per una Lisboa allunyada de la massificació. Inclou la visita a la Basílica da Estrela i a la Praça das Flores i al Palau de l’Assemblea Nacional.

4-LA LISBOA CURIOSA. Un recorregut per bars, restaurants i indrets singulars de la ciutat, on desvetllarem algunes de les curiositats més divertides de la ciutat blanca.

5-LISBOA A LA VOSTRA MANERA. Us proposam també que combineu qualsevol de les rutes per fer-ne una de particular segons els vostres interessos. Ens adaptarem al vostre gust.

DURADA DEL RECORREGUT: Aproximadament tres hores.

PREU DE LA VISITA: 15 euros per persona.

CONTACTE I RESERVA: ballaruga@hotmail.com